Perhe huolehtii 11 karhusta – ovat kuin perheenjäseniä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kodiakinkarhu on todella suuri karhulaji. Kodiakinkarhu-uros voi painaa jopa 800 kiloa ja olla kolmen metrin korkuinen seistessään kahdella takajalallaan. New Yorkin Otisvillessä asuvaa pariskuntaa karhujen suuri koko ei kuitenkaan pelota.

Jim ja Susan Kowalczik huolehtivat tällä hetkellä 11 karhusta. Karhuista suurin on todella näyttävän näköinen Jimmy-karhu, joka on ollut Jimillä ja Susanilla hoidossa jo 21 vuotta. Jimmy painaa noin 635 kiloa ja on kahdella jalalla seisten 2,7 metriä korkea.

Karhut ovat tottuneet Jimin ja Susanin käsittelyyn ja pariskunta onkin muodostanut jokaiseen karhuun ainutlaatuisen ja läheisen siteen. Susan hoitaa karhujen parissa suurimman osan tilalla tehtävistä töistä, mutta naisen mukaan Jim on kuitenkin heistä se, jonka seurasta karhut eniten nauttivat.