Ben Stiller sairastui eturauhassyöpään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Komediatähti Ben Stiller on paljastanut saaneensa diagnoosin aggressiivisesta eturauhassyövästä vuonna 2014. Näyttelijän mukaan syöpä paljastui varhaisessa vaiheessa, ja hän on sittemmin parantunut taudista.

– Se tuli minulle aivan puskista. Minulla ei ollut aavistustakaan, Ben Stiller avautuu diagnoosista The Howard Sternin radio-ohjelmassa.

Stillerin mukaan eturauhassyöpä selvisi PSA, eli prostataspesifinen antifeeni, -testin tuloksena. Diagnoosin jälkeiset kolme kuukautta olivat miehelle todellista vuoristorataa. Stiller vieraili useilla lääkäreillä ja soitti näyttelijäkollegalleen Robert De Nirolle, joka oli parantunut eturauhassyövästä vuosia aikaisemmin.

Näyttelijälle kävi selväksi, että syöpä olisi leikattava. Operaation jälkeen Ben Stiller on kuitenkin ollut terve, eikä syövästä ole näkynyt enää merkkiäkään säännöllisissä testeissä. Mies kiittää taudin nopeasta paljastumisesta PSA-testiä.

Ben Stiller suosittelee kaikkia miehiä käymään varmuuden vuoksi eturauhassyöpätesteissä. Tähden mukaan kyseessä on toiseksi tappavin, mutta yksi helpoiten parannettavista syövistä. Stiller on sittemmin myös julkaissut Medium-sivustolla kattavan kirjoituksen sairaudesta ja siitä parantumisesta.