Näin usein hiusharja tulisi vaihtaa uuteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet päivittäin käytettävät tuotteet ovat sellaisia, jotka vaihdetaan uusiin vasta silloin kun ne menevät rikki. Jokapäiväinen käyttö kerää kuitenkin uskomattoman määrän likaa ja bakteereja esineisiin, joita kosketetaan joka päivä.

Hiusharja on monille sellainen esine, joka vaihdetaan uuteen vasta kun se on niin likainen, että sitä ei tee mieli itse yrittää puhdistaa. Harjaan tarttuu hiustenmuotoilutuotteita, minkä vuoksi harjat alkavat pinttymään ja keräämään itseensä vaikeasti puhdistettavaa likaa. Tästä syystä harjoissa on myös noin 50.000 erilaista bakteeria.

Hiusten suoristusraudat keräävät myös samalla tavalla bakteereja ja likaa itseensä. Likainen suoristin voi helposti vahingoittaa hiuksia, kun kuumaa ja likaista suoristusrautaa vedetään hiuksen herkkää pintaa pitkin. GHD-kouluttaja Robert Kovacs kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että suoristusraudat ja hiusharjat tulisi vaihtaa uusiin aina neljän vuoden välein ennen kuin ne alkavat tekemään hiuksiin vahinkoa.