Mies hämmästytti kadulla – tarjosi tuntemattomille apua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lontoossa asuva Joe-niminen matematiikan kotiopettaja alkoi olemaan huolissaan siitä, että ihmiset eivät enää välitä toisistaan niin paljon, että näyttäisivät sen sanojen lisäksi myös teoilla. Tekoihin ei aina vaadita rahaa vaan pelkkä aika riittää, minkä vuoksi Joe päätti tehdä pienen kokeilun.

Joe teki Lontoossa sosiaalisen kokeilun, jossa hän liikkui kaupungilla kysellen ihmisiltä, että kaipaavatko he häneltä jossakin asiassa apua. Ihmiset hämmentyivät tuntemattoman henkilön avun tarjoamisen vuoksi ja osa näytti jopa närkästyvän hänen lähestymisestään, mutta osa otti avun ilolla vastaan.

Joe haki eräälle ihmiselle kahvin, maksoi yhden henkilön bussimatkan, auttoi töissä, kantamisessa ja piti vauvaa kantavalle äidille sateenvarjoa. Miehen kokeilu liikutti ihmisiä Facebookissa niin paljon, että videota katsottiin lyhyen ajan sisällä yli kuusi miljoonaa kertaa.