Nyt se on todistettu: Frendit-sarjaa katsovat muita älykkäämpiä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joku voisi ajatella, että vakavampia draamasarjoja katsovat ihmiset olisivat hieman älykkäämpiä kuin ne, jotka haluavat lepuuttaa aivojaan katsellen komediasarjoja televisiosta. Nyt uusi tutkimus kuitenkin osoittaa, että komediasta pitäviä ihmisiä ei tule aliarvioida.

DirecTV teki kyselyn, jossa se vertasi ihmisten testattua älykkyyttä ja älykkyysosamäärää siihen millaisista televisio-ohjelmista he pitivät. Television katsomisessa on kyse makuasioista, mutta kyselyn perusteella huomattiin kuitenkin tietty kaava siinä millaisia ohjelmia ihmiset halusivat katsoa ja miten korkealle he sijoittuivat älykkyystestissä.

Pitkään televisiossa pyörineitä ja nostalgisia komediasarjoja katsovat ihmiset sijoittuivat älykkyystesteissä korkeammalle. He pitivät varsinkin Frendit, Simpsonit, South Park ja Seinfield -sarjoista. Poikkeuksena tähän sääntöön toimivat Sherlock, House of Cards ja Planet Earth -ohjelmat, joita he myös katselivat mielellään.

Huonommin älykkyystesteissä pärjänneet katsoivat enimmäkseen toimintasarjoja, joissa oli koukuttava juoni, väkivaltaa ja draamaa. Tällaisia sarjoja olivat muun muassa House, Game of Thrones, Breaking Bad, Dexter, True Detectibe, The Sopranos ja Band of Brothers.