Tutkimus: Kevytlimsat vähentävät raskauden mahdollisuutta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat kuvitella, että makeutusaineet ovat terveellisempiä kuin sokeri, mutta tämä ei pidä paikkaansa ainakaan raskaaksi yrittävien naisten kohdalla. Tutkimusten perusteella on huomattu, että sekä sokeri että makeutusaineet huonontavat naisen mahdollisuuksia tulla raskaaksi.

Daily Mail -lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan makeutusaineilla makeutetut kevytjuomat pienensivät naisten mahdollisuuksia tulla raskaaksi. Sokerin sijaan makeutusainetta käyttävät ja keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuja limsoja juovat naiset tuottivat selvästi muita naisia huonompia munasoluja.

Sekä sokeria että makeutusaineita nauttineet naiset tuottivat huonompia munasoluja, minkä lisäksi heidän sikiöissään oli lähes poikkeuksetta vähintään yksi poikkeama, mikä lisäsi keskenmenon riskiä. Tutkimus tehtiin Salt Lake Cityssa 524 naisella, jotka kävivät hedelmällisyyshoidoissa ja kokivat vaikeuksia raskaaksi tulemisessa.