Miesten ei tulisi nukkua yli 9 tuntia – tutkija paljasti syyn

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liian lyhyeksi jääneillä yöunilla on paljon huonoja vaikutuksia ihmisen terveyteen. Nyt on kuitenkin uuden tutkimuksen myötä käynyt ilmi, että myös liian pitkät yöunet ovat varsinkin miehille ja miesten hedelmällisyydelle haitallisia.

Liian lyhyet yöunet huonontavat tiedetysti miesten hedelmällisyyttä. Tutkijat ovat nyt kertoneet Daily Mail -lehden mukaan, että uuden tutkimuksen myötä saatiin selville, että myös liian pitkillä yöunilla on samanlainen vaikutus miehiin, mutta eri syistä.

Alle kuuden tunnin yöunet vähentävät miehen mahdollisuutta saattaa nainen raskaaksi jopa 43 prosentilla. Bostonin yliopistossa tutkittiin 695 pariskuntaa, joita seuraamalla saatiin selville, että myös yli yhdeksän tunnin yöunet heikensivät 42 prosentilla miesten mahdollisuutta hedelmöittää nainen.

Tutkittavien pariskuntien miehet olivat yli 21-vuotiaita ja naiset 21-45 -vuotiaita. Tutkimuksessa haluttiin selvittää miten miehen yöunet vaikuttivat heidän siittiöihinsä ja niiden toimimiseen. Liian pitkät yöunet huonontivat sperman laatua ja laskivat miesten testosteronitasoja, mikä vaikutti lopulta heidän hedelmällisyyteensä todella negatiivisesti.