Tutkimus selvitti ärsyttävimmät lentomatkustajat – ovatko nämä jo tuttuja?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki lentokoneilla matkustaneet tietävät sen ärsyttävän kanssamatkustajan, joka etuilee lentokoneeseen mennessä ja vetää tuolinsa selkänojan makuuasentoon heti kiitoradalta nousemisen jälkeen. Hän ei kunnioita muita matkustajia tai lentokoneen henkilökuntaa.

Nämä kamalat matkustajat ovat juurikin niitä samoja henkilöitä, jotka nousevat ensimmäisenä seisomaan lentokoneen laskeutumisen jälkeen – vaikka kone ei ole edes porteilla. Nämä henkilöt pyytävät etuoikeuksia lentohenkilökunnalta, Daily Mail muistuttaa. Tuore tutkimus väittää, että stereotyyppisesti ärsyttävin lentomatkustaja on itsekeskeinen mies, joka tekee harvoin lentomatkoja.

Floridan kansainvälisen ylipiston tekemän tutkimuksen mukaan ärsyttävimpiä lentomatkustajia ovat henkilöt, jotka piereskelevät, jättävät kätensä pesemättä ja arvostelevat kovaäänisesti ihmisiä ja matkaa. Yliopisto toteutti matkustajiin liittyvän kyselyn 750 henkilölle, jotka pohtivat matkustamiseen liittyviä etikettejä ja ihmisiä, joilta puuttuvat käytöstavat.