Al Caponen revolveri löytyi – päätyi museon vitriiniin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Al Capone, eli Arpinaama oli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista amerikkalaisista gangstereista. Miehen rikollisura kukoisti Yhdysvaltojen kieltolain aikaan, kun hän harjoitti alkoholin salakuljetusta ja myyntiä pääosin Chicagossa. Miehen vuositulojen on kerrottu olleen parhaimmillaan 100 miljoonaa dollaria.

New Yorkissa syntynyt Al Capone oli mukana itärannikon gangsteritoiminnassa jo parikymppisenä. 1900-luvun alkupuolella välejä selvitettiin mafiapiireissä käsiaseilla. Nyt Al Caponen vanha revolveri on nähtävissä Las Vegasissa sijaitsevan The Mob Museumin näyttelyssä.

Smith & Wessonin .38 kaliiberin käsiase on kulkenut pitkän matkan Al Caponen kädestä museon vitriiniin. Revolveri on takavarikoitu vuonna 1928 Floridan Miamissa suoritetun pidätyksen yhteydessä. Aseessa on helmiäiskahva.

Splash
Splash

Your #MondayMobsterQuote from Al Capone. #Prohibition #AlCapone #mobmuseum #themobmuseum #Chicago

A photo posted by The Mob Museum in Las Vegas (@themobmuseum) on