Hyvästi perinteiset makit ja nigirit – nyt tulevat sushidonitsit

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sushi on saavuttanut suosiota myös suomalaisten ruokapöydissä. Japanilaisessa herkussa on perinteisesti riisiä ja kalaa tai äyriäisiä. Sushista voi tehdä myös kasvisversioita. Alkuperäisenä ideana kuitenkin on, että sushiannos nautitaan syömäpuikoilla siten, että yksi maki tai nigiri on suupalan kokoinen.

Nyt nettiin on julkaistu uudenlaisia sushikuvia, joissa perinteiset annokset on muutettu donitsin muotoon. Sushidonitseissa voi olla samalla tavalla täytteet sisällä kuin makeissa, mutta suupalan sijaan muoto on rinkulamainen. Donitseja on valmistettu myös pelkästään riisistä täytteiden ollessa renkaan päällä, Twisted Food uutisoi.

Alkuperäinen sushi syntyi Kaakkois-Aasiassa, josta se levisi ensin Etelä-Kiinaan ja lopulta Japaniin. Ensimmäinen kiinalainen sushia tarkoittava kirjainmerkki on esiintynyt jo 200-luvulla. Toisin sanoen japanilaisten suosima ruokalaji on siis huomattavasti nykyisiä noutoruokia vanhempi.

https://www.instagram.com/p/BLLByjng3OM/

https://www.instagram.com/p/BL5SdFwDMP-/

https://www.instagram.com/p/BLUF79QFIXf/

https://www.instagram.com/p/BG5in0XrzSz/

https://www.instagram.com/p/BHSOTVwgu52/

https://www.instagram.com/p/BIxyXKCA-y9/