Seksi ehkäisee flunssaa – tämä määrä viikossa riittää!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan masturboinnilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Nyt syksyn edetessä ja talvipakkasten lähestyessä ihmisiä sopii muistutella myös siitä, että seksin harrastaminen on oiva keino pitää flunssapöpöt loitolla.

Tutkijat Carl Charnetski ja Francis Brennan tekivät 111 nuoren aikuisen avulla tutkimuksen, jossa he halusivat selvittää vaikuttaako seksuaalinen aktiivisuus flunssan tarttumiseen ja heidän vastustuskykyynsä. Kävi ilmi, että säännöllisesti seksiä harrastavilla oli suurin vastustuskyky flunssaa vastaan.

Psychology Today -sivuston mukaan henkilöiden syljestä mitattiin immunoglobuliini A-pitoisuuksia. Immunoglobuliini A taistelee yleisimpiä flunssabakteereja vastaan, joten mitä enemmän sitä oli syljessä sen paremmalla todennäköisyydellä henkilö pysyi terveenä.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että säännöllisesti seksiä harrastavilla henkilöillä vastustuskykyä lisäävän aineen pitoisuus syljessä oli kaikkein suurin. Joka viikko yhdestä kahteen kertaan seksiä harrastavilla ihmisillä oli 30 prosenttia suurempi vastustuskyky flunssaa vastaan kuin henkilöillä, jotka harrastivat harvemmin seksiä.