Optisesta harhasta nettisensaatio – mitä sinä näet kuvassa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa lähtee ajoittain leviämään nopeasti erilaisia hauskoja optisia harhoja, ja esimerkiksi viime vuonna miljoonat ihmiset väittelivät mekon väristä sosiaalisessa mediassa. Nyt vuorossa on valokuva naisen jaloista. Kuvasta leviää parhaillaan verkossa kymmenittäin kuvia.

Nettihitti sai alkonsa, kun Kayden-niminen Twitter-käyttäjä otoksen jaloista, joiden päälle on roiskunut jotain. Kayden kysyi, ovatko jalat öljystä kiiltävät vai onko niiden päällä vain valkoista maalia. Kuva sai nopeasti lukuisia vastauksia Twitter-käyttäjien kommentoidessa sitä.

Monet uskovat aineen olevan maalia. Poikkeaviakin mielipiteitä kuitenkin löytyy, sillä internetissä ei tunnetusti voida olla yhtä mieltä mistään. Olipa totuus mikä tahansa, ainakin tapaus todistaa sosiaalisen median käyttäjien pystyvän väittelemään erikoisimmistakin asioista.