Gangsta Wrap räppää roskaruokaa vastaan – tuhoavat pikaruokaravintolat?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hip hop -musiikin yhtenä tyylilajina voidaan pitää alamaailman ryhmittymien suosimaa gangsta rapia. Sanoituksissa keskitytään usein aseisiin, jengisotiin, huumeisiin ja naisiin. Nyt Nottinghamista kotoisin oleva Scorzayzee-niminen artisti on luonut oman tyylisuunnan: gangsta wrapin.

Brittiläinen Scorzayzee on lyöttäytynyt yhteen GM Unit -nimisen lyriikkaryhmän kanssa toteuttamaan pikaruokaloita vastustavaa gangsta wrapia. Mies on kertonut rapin syntyneen valveutuneisuudesta ja huolesta, kuinka roskaruoka tuhoaa ihmiskunnan hyvinvointia. Mies paljastaa, että suurin osa räpryhmän jäsenistä on työskennellyt jossain vaiheessa elämäänsä pikaruokaloissa.

Artistin mahtipontisena tavoitteena on tuhota kuuluisien hampurilaisketjujen voittokulku. Pilke silmäkulmassa luotu gangsta wrap on huumorimielellä tärkeästä aiheesta pauhaavaa sanataiturointia. Lyriikoiden ideat ovat syntyneet osin ruoka-aiheisista dokumenteista.