Mies varasti poliisiauton – kuvasi pakonsa livenä verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Oklahomassa asuva mies on noussut otsikoihin varastettuaan poliisiauton ja kuvattuaan suoraa Facebook Live -videota rikoksestaan. Erikoinen rikos tapahtui Tulsa Countyssa maanantaina 31. Lokakuuta.

Viranomaisten mukaan polisi oli unohtanut avaimensa virka-auton sisälle kahvitauon ajaksi. 25-vuotias John Pinney oli tarttunut tilaisuuteen ja varastanut auton. Asia selvisi poliiseille heidän saatua hätäpuhelun naiselta, joka kertoi miehen tarjonneen hänelle kyytiä poliisiautossa.

Poliisit jahtasivat Pinneyta noin 30-40 minuutin ajan. Varas kuvasi takaa-ajoa suorana Facebookiin poliisille kuuluneella iPadilla. Lopulta mies pidätettiin hänen kotinsa lähettyvillä.

– En voi edes uskoa että teen tämän oikeasti. Olen onnistunut pakenemaan tähän mennessä jo ainakin viittä poliisia, mies kertoo videolla.

CBS News -uutissivuston mukaan Pinneyn kuvaamaa videota tullaan todennäköisesti käyttämään miestä vastaan oikeudessa. Tulsan viranomaiset eivät ole vahvistaneet, joutuuko avaimensa virka-autoon unohtanut poliisi vastuuseen virheestään.

– Rohkaisemme kaikkia rikollisia kuvaamaan tekonsa Facebook Liveen, jotta saamme tiedät helpommin kiinni ja voimme käyttää materiaalia oikeudessa kovemman tuomion varmistamiseksi, ylikonstaapeli Steve Stoltz toteaa.