Oasis-yhtyeen huhutaan palaavan keikkalavoille – lämppäribändi on jo valittu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittipopin suurimpiin nimiin lukeutuva Oasis on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa. Tämä on johtunut pitkälti tänä vuonna julkaistusta Oasis: Supersonic -dokumenttielokuvasta. Nyt yhtyeen on huhuttu suunnittelvan paluuta keikkalavoille.

Australialainen Noise11-sivusto väittää saaneensa sisäpiirin tietoja brittipop-bändin paluukiertueesta. Sivuston mukaan nimeämätön, Oasis-yhteyksistään tunnettu 1990-luvun brittiläinen yhtye, on kiinnitetty lämmittelybändiksi ensi vuodelle suunnitelluille paluukeikoille.

NME-sivuston mukaan lämmittelybändin uskotaan olevan Ride, jonka kitaristi on soittanut myös Oasiksessa ja Liam Gallagherin Beady Eye -yhtyeessä.

1990-luvun suosituimpiin brittiläisiin rockyhtyeisiin lukeutunut Oasis perustettiin Manchesterissa vuonna 1991. Yhtye hajosi vuonna 2009 Noel ja Liam Gallagherin riitojen seurauksena. Vaikka kumpikin veljeksistä on haukkunut toisiaan julkisesti yhtyeen hajoamisen jälkeen kovin sanankääntein, on bändin paluun huhuttu olevan mahdollinen.