Outo näky tallentui videolle Alaskassa – onko tässä jokihirviö?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset ovat läpi historian kertoneet tarinoita merissä, järvissä ja joissa elävistä hirviöistä. Kuuluisin tämän kaltaisista myyttisistä olennoista lienee Loch Nessin hirviö. Nyt Nessie on saanut kilpailijan Yhdysvaltojen Alaskasta.

Alun perin Facebookin Bureau of Land Management – Alaska -sivulla jaetulla videolla nähdään Chena-järven pinnan tunutmassa liikkunut outo hahmo. Osittain lumen ja jään peittämä ”jokihirviö” luikertelee vedessä hieman jättimäisen ankeriaan tai käärmeen tapaan. Videon kuvasi paikallinen Craig McCaa.

– Ajattelin aluksi muutamien muiden ihmisten tapaan, että kyseessä olisi katkennut köysi johon on tarttunut jäätä. Muiden teoriat vaihtelevat merihirviöistä jättiläismäisiin sampikaloihin, McCaa kuvailee paikalliselle Alaska Dispatch News -uutissivustolle.

– Se oli omituinen näky. En tiedä mitä olisin tehnyt jos olisin törmännyt siihen esimerkiksi soutaessani kanootilla. En kuitenkaan tuntenut oloani uhatuksi tarkkaillessani sitä yläpuolella sijaitsevalta sillalta, mies jatkaa.