10 rahanarvoista vinkkiä matkailuun – näin säästät selvää rahaa!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä surffailee matkailusivustoilla päivittäin lentojen ja majoitusten hintoja vertaillen. Heidän mielessään siintää jo seuraavan reissun toteuttaminen, vaikka edellisestä lomasta ei olisi ehtinyt kulua edes viikkoa. Nyt on listattu kymmenen niksiä matkailuun liittyen.

PureWow-sivusto muistuttaa, että web-palvelimien evästeet tulisi nollata ennen matkan varaamista. Tällöin hinnat saattavat laskea merkittävästi lentolippuja varatessa.

Joskus kannattaa vertailla myös yksisuuntaisten lentojen hintoja eri yhtiöiltä edullisemman meno-paluu-lipun ostamiseksi. Halvimmillaan lennot ovat yleensä noin kahdeksan viikkoa ennen varsinaista matkaa.

Airbnb-kohteita varatessa kannattaa ottaa erillinen yhteys vuokranantajaan ja kohteliaasti kysyä, olisiko yötaksassa neuvottelemisen varaa. Vaatteet voi pakata siististi vakuumipakkauksiin lisätilan saavuttamiseksi matkalaukkuun.

Puhelimen Google Maps -ominaisuutta pystyy hyödyntämään siten, että panee karttasovelluksen päälle langattomassa netissä. Sen jälkeen voi ladata kohteen kartan ja merkitä haluamansa paikat. Kun netin ottaa pois päältä, näyttää puhelin edelleen karttapalvelun, mutta GPS-signaalin avulla. Myös Googlen Kääntäjä-sovellus toimii ilman internetiä.

Käsimatkatavaroihin voi tehtailla oman hyvinvointipakkauksen vilttinä toimivasta huivista, hygieniatuotteista ja puhdistusliinoista.

Tutkimusten mukaan vasemmanpuoleiset jonot ovat aina nopeampia, olipa kyseessä sitten lentokentän turvatarkastus tai kaupan kassa. Tästä vinkistä voi olla hyötyä tiukalla aikataululla matkustaville. Lentokoneeseen kannattaa pukeutua rennosti ja siten, ettei joudu riisumaan itseään puolialasti turvatarkastuksessa.