Nokian ikivanha kännykkä pysäytti luodin – pelasti miehen hengen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

2000-luvun matkapuhelin on kuin lasinpalanen, joka rikkoutuu usein pienestäkin kolhaisusta. Erityisesti iPhonet ovat kunnostautuneet tällä saralla viime vuosina. Tilanne oli aivan toinen vielä vuosituhannen vaihteessa, kun Nokian matkapuhelimet tehtiin kestämään lähes mitä tahansa.

Nyt Nokian matkapuhelimen omistaminen on pelastanut miehen hengen Afganistanissa. Ikivanha Nokia N215 -puhelin oli nimittäin miehen rintataskussa tämän joutuessa tulituksen kohteeksi. Yksi luodeista sattui osumaan juuri rintaan, mutta samalla kohdalla oli suomalainen matkapuhelin. Luoti murskasi kännykän, mutta onnistui kuitenkin pysäyttämään sen matkan.

Tapaus sattui jo vuonna 2013, mutta se nousi nyt otsikoihin, kun erityisen kestäviä matkapuhelimia Nokialla työkseen kehittänyt Peter Skillman julkaisi siitä kuvan sosiaalisessa mediassa. Nykyisin Microsoftilla työskentelevä Skillman ei kuitenkaan osannut kertoa puhelimen ansiosta pelastuneen miehen nimeä. Päivitys sai aikaan useita meemikuvia Nokian kännyköiden kestävyydestä.

PÄIVITYS: Alkuperäisen päivityksen mukaan kyseessä oli Nokia 3310, mutta kyseessä on todennäköisesti Nokia N215.