Puolet aikuisista yrittää syödä terveellisesti – kolmasosa laskee kalorit

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aikuiset ovat innokkaita seuraamaan uusimpia ruokatrendiä ja viemään syömistään terveellisempään suuntaan aina uusien ruokavirtausten mukana. Monista terveystuotteista on noussut ruokakauppojen parhaiten myyviä tuotteita ja ne saavatkin jatkuvasti enemmän näkyvyyttä ja lisää hyllytilaa.

Yksi viime kesän suosituimmista keittiölaitteista olikin spiraalileikkuri, jonka avulla ihmiset pystyivät tekemään esimerkiksi kesäkurpitsoista ja juureksista ohutta nauhaa ja syömään sitä pastan sijaan. Terveellisyys on kyselyn mukaan jopa jokaisella kauppareissulla noin puolella mielessä kun he valitsevat ostettavia tuotteita.

Daily Mail -lehti kertoi 2.000 ihmisellä suoritetusta kyselystä, josta kävi ilmi, että 53 prosenttia aikuisista ajatteli terveellisesti syömistä osana päivittäistä rutiiniaan. 30 prosenttia aikuisista laski alitajuisesti päivittäin myös kuluttamansa ja nauttimansa kalorit tarkkaillessaan painoaan.