Älä tee tätä yleistä virhettä pyykinpesussa – estä home ja bakteerit

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisella on oma tyylinsä pyykinpesuun. Toinen odottaa pyykkimäärän kasvamista ja pesee kerralla enemmän, kun taas toinen yrittää pestä joka päivä vähäsen. Pyykin lajittelemisen ja erilaisten ohjelmien käyttämisen lisäksi on ensiarvoisen tärkeää, että tekee yhden toimenpiteen pesu-urakan päätteeksi.

Älä sulje pyykinpesukoneen luukkua pyykkipäivän päätteeksi. Pesukoneen luukku pitää jättää auki, jotta laitteen sisällä oleva kosteus pääsee haihtumaan pois. Mikäli luukun panee pesun jälkeen kiinni, saattaa koneen sisälle kerääntyä hometta ja epäsuotuisia bakteereita.

Harva haluaa pestä vaatteitaan homeisessa koneessa. Kerroimme taannoin myös toisesta PureWow-sivuston vinkistä, jossa kerrottiin, että pyykin joukkoon pantu mustapippuri auttaisi värien säilyttämisessä. Sen sijaan valkoisiin paitoihin tulevista hikitahroista pääsee näppärästi eroon sitruunan avulla.