Nyt tuli vakava varoitus: Apple ID -huijaukset leviävät verkossa!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen laitteiden käyttäjät joutuvat rekisteröimään itselleen Apple ID -tunnuksen, jolla laitteiden käyttäminen ja muun muassa sovellusten ostaminen onnistuu. Parhaillaan verkossa on liikkeellä runsaasti huijauksia, joissa tunnuksen varjolla varastetaan luottokorttien tietoja.

Nyt myös Viestintävirasto on julkaissut varoituksen, jonka mukaan virasto on saanut ilmoituksia suomalaisille suunnatuista tietojenkalasteluviesteistä, joissa pyydetään vahvistamaan vaihtunut Apple ID. Taitavasti väärennetyllä kalastelusivulla erehdytetään käyttäjä luovuttamaan myös luottokorttitietonsa ja verkkopankkitunnukset.

Hyvällä suomen kielellä kirjoitetuissa viesteissä väitetään, että käyttäjän Apple ID -tunnus on vaihtunut ja pyydetään vahvistamaan tunnus klikkaamalla viestin linkkiä. Huijaussivulla vahvistusprosessin yhteydessä kysytään myös luottokortin numeroa ja CVV-vahvistuskoodia sekä sen jälkeen verkkopankkitunnuksia.

Tällaiseen viestiin ei tule missään tapauksessa vastata eikä varsinkaan syöttää pyydettyjä tietoja luottokorteista tai verkkopankista.