Puhe voidaan nyt tulostaa sormukseksi – jopa kolme sekuntia ääntä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ääniä voidaan ilmaista visuaalisesti aaltomuotoina. Niistä paljastuu mitä taajuuksia äänessä on ja kuinka kovaa ne kuuluvat. Nyt eräs japanilainen startup-yritys on alkanut luomaan sormuksia spektogrammien pohjalta.

Encode Ring muuntaa minkä tahansa kolmen sekunnin puheen sormukseksi. Sormukset luodaan puheen visuaalisten ääniaaltojen pohjalta 3D-tulostimen avulla.

Tarjolla on muun muassa kullasta, hopeasta, platinasta ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja spektogrammi-sormuksia. Sormusten hinnat vaihtelevat sadasta yli tuhanteen euroon.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat