Awww… Eläintarhan pandavauvat täyttivät kaksi kuukautta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa eläintarhoista tekee arvokasta luonnonsuojelutyötä lajien säilymisen vuoksi. Kiinassa asustavat pandakarhut lukeutuvat maailman hellyttävimpiin eläimiin ainakin ulkonäkönsä osalta. Uhanalainen laji löytyy kuitenkin vain lähinnä eläintarhoista, joissa ne tarjoavat perin hellyttäviä hetkiä vierailijoille.

Atlantan eläintarhassa asusteleva isopanda Lun Lun on synnyttänyt kaksi pentua. Pienet pandarääpäleet ovat nyt kahden kuukauden ikäisiä ja ne painavat muutaman kilon. Suloiset pienokaiset tekivät nyt ensiesiintymisen Associated Pressin julkaisemalla videolla.

Kahden isopandapennun syntyminen on hieno saavutus eläntarhaoloissa, sillä lajin jatkuminen on riippuvainen vankeudessa tapahtuvasta lisääntymisestä. Molempien poikasten oletetaan selviytyvän pentuajastaan hengissä. Sitä ennen niiden elämä on kuitenkin maidon juomista ja emon hoivissa nautiskelemista.