Saara Aalto brittilehdessä: ”Suomessa ei ole mitään!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuri joukko suomalaisia seuraa tänäkin iltana miten suomalaista musiikkihistoriaa maailmalla tehnyt Saara Aalto menestyy Britannian X Factor -kilpailussa. Suomalaisena kilpailussa mukana oleminen ei ole helppoa, koska Saaralla ei ole minkäänlaista kotikenttäetua ja hän on ainoa kisassa edelleen mukana oleva ulkomaalainen.

Nyt Saara on kritisoinut kotimaataan melko räväköin sanakääntein brittiläisessä Daily Star -lehdessä julkaistussa haastattelussa. Hän paljastaa joutuneensa kärsimään Britanniassa, koska on ulkomaalainen, mutta samalla Aalto paljasti miksi lähti Suomesta.

– On vaikea olla ulkomaalainen esiintyjä. Toivon, että ihmiset unohtaisivat mistä olen kotoisin. Kilpailussa on kyse laulamisesta ja hyvästä esiintymisestä. Toivon, että ihmiset hyväksyisivät minut sellaisena kuin olen. Ei ole merkitystä mistä minä olen kotoisin, Saara Aalto kertoo.

– Suomi on todella pieni maa. Siellä on vain viisi miljoonaa ihmistä, mikä on puolet Lontoosta. Siellä ei ole mitään. Minun täytyi vain lähteä pois. Iso-Britannia oli täydellinen paikka tulla.

Haastattelussa Saara kertoo lisäksi miten haastavaa on ollut ottaa osaa kilpailuun, jossa jokainen päivä venyy kymmenestä 15 tuntiin. Hän kuitenkin kertoo kaiken olevan sen arvoista. Haastattelusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.