Seksirobotit ensi vuonna markkinoille – reagoivat kosketukseen

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaliforniassa vaikuttavan Abyss Creationsin hittituote RealDoll on muuttumassa tekoälyllä varustetuksi ihmisen kopioksi. Ensi vuonna markkinoille tuleva seksirobotti on jopa niin realistinen, että sen kehossa on oma lämmitysjärjestelmä ja kosketukseen reagoivia sensoreita.

Yrityksen perustaja Matt McMullen on lyöttäynyt yhteen tekoälyyn erikoistuneiden tutkijoiden kanssa tuodakseen markkinoille puhekykyisen seksinuken. Hän haluaa, että ihmiset pystyvät muodostamaan seksirobottien kanssa tunneyhteyden – tai jopa rakkauden. Mirrorin mukaan yhdyntäkelpoiset robottinuket maksavat noin 13.000 euroa.

Kirkwood Collegen tutkija Joel Snell on puolestaan aiemmin varoittanut ihmiskuntaa robottiseksistä. Hänen mukaansa ihmiskunta ei kykene koskaan vastaamaan toistensa tarpeisiin samalla tavalla seksirobottien yleistyttyä. Tutkijan mukaan ihmiset jäävät robottirakkauteen koukkuun.

– Ihmiset saattavat tulla riippuvaisiksi heidän aina uskollisista ja aina valmiudessa olevista seksiroboteistaan. Ihmiset panevat elämänsä uuteen tärkeysjärjestyksen addiktionsa puitteissa, Snell kertoi taannoin.