Teini ennusti baseball-mestaruuden yli 20 vuotta sitten: ”Kuulitte sen ensimmäistä kertaa täällä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Baseball-joukkue Chicago Cubs teki historiaa voittamalla ammattilaissarja MLB:n mestaruuden ensimmäistä kertaa 108 vuoteen. Mestaruus tuli monille yllätyksenä, mutta Kalifornialaiselle Michael Lee osasi ennustaa sen jo yli 20 vuotta sitten.

Michael Lee kirjoitti vuonna 1993 Mission Viejon lukion vuosikirjaan Chicago Cubsin voittavan vuoden 2016 maailmanmestaruuden. Vuosikirjasta peräisin oleva kuva on levinnyt verkossa siitä saakka, kun joukkue nousi MLB:n world seriesiin pari viikkoa sitten. Kuvan todenperäisyys on todistettu Mission Viejon lukiossa samaan aikaan opiskelleiden toimesta.

– Chicago Cubs. Vuoden 2016 mestaruus. Kuulitte sen ensimmäistä kertaa täällä, vuosikirjassa lukee.

Chicago Cubsin tarina vaikeuksista mestaruuteen on muutenkin kuin Hollywood-elokuvasta. Joukkueen huonon onnen on väitetty johtuvan kirouksesta, jonka William Sianis -niminen mies langetti vuonna 1945. Sianista pyydettiin poistumaan Cubsin kotistadionilta hänen mukanaan olleen haisevan lemmikkivuohen vuoksi, minkä seurauksena miehen kerrotaan langettaneen kirouksen koko joukkueen ylle.