Kahvimukia ei tarvitse pestä – kunhan muistat yhden säännön!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Töissä käytettävää kahvimukia ei välttämättä tule pestyä säännöllisesti, mutta onko kyseessä terveysriski? Tartuntatautien asiantuntijan, Jeffrey Starken mukaan ei, kunhan kuppia ei jaa muiden kanssa.

Starken mukaan kahvikupissa ovat bakteerit ovat peräisin käyttäjältä itseltään. Vaikka mukista olisi juonut sairaana, on tauteja käytännössä mahdotonta tartuttaa uudelleen itseensä. Pesemättä jättäminen saattaa olla jopa hygienisempi vaihtoehto, sillä useat julkisissa tiloissa olevat siivousvälineet kuhisevat bakteereja.

– Taukohuoneessa olevassa pesusienessä on todennäköisesti eniten bakteereja koko toimistossa, Starke kuvailee The Wall Street Journal -lehdelle.

Muki kannattaa kuitenkin huuhdella jos kahvia ei juo mustana. Kuppiin saattaa muodostua viikonlopun aikana hometta, mikäli sen pohjalle on jäänyt maitoa tai sokeria. Varsinkin maito tulee aina huuhdella pois kupin pohjalta juoksevalla vedellä.