Kodin siisteys käy urheilusta – näin paljon kotityöt kuluttavat

Fitness Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikilla ei ole varaa tai halua hankkia kuntosalijäsenyyttä, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen vuoksi täytyisi jäädä omalle kotisohvalle makaamaan. Mittausten mukaan myös pelkkä kotitöiden tekeminen auttaa ihmisiä pysymään hyvässä kunnossa.

Kotitöiden tekeminen ja siivoaminen kuluttavat energiaa ja polttavat näin ollen myös kaloreita. Daily Mail -sivuston mukaan esimerkiksi lattian lakaiseminen kuluttaa keskimäärin 161 kilokaloria, joka vastaa puolen tunnin pyöräilyä, pientä palaa juustoa, pientä perunalastupussia ja lasillista viiniä.

Ikkunat kannattaa pestä ennen joulua, koska se polttaa keskimäärin 231 kilokaloria, joka vastaa noin 25 minuutin mittaista kovasykkeistä treeniä ja yhtä mustikkamuffinia. Lattioiden peseminen oli kaikkein kuluttavinta, ja sen aikana ihminen poltti 314 kilokaloria. Tämä puolestaan vastaa noin 45 minuutin uimista ja yhtä suklaaleivosta.