Pidä aikuisiän akne loitolla – muista syödä näitä!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihon epäpuhtaudet, mustapäät ja finnit ajatellaan usein kuuluvan teini-ikään, mutta ne ovat myös monien aikuisten ongelma. Aikuisiällä hormonit, ruokavalio ja hygienia ovat asioita, jotka saattavat aiheuttaa aknen.

Lääkäri ja ravintoneuvoja Michelle Braude kertoi Daily Mail -lehdelle minkälaisella ruokavaliolla aikuiset voivat auttaa finnejä pysymään loitolla. Varsinkin vitamiinien, antioksidanttien ja hyvän rasvan saaminen ovat tärkeässä asemassa kasvojen ihon terveyden kannalta.

Brauden mukaan ihon kannalta tärkeimpiä vitamiineja ovat a, c, ja e-vitamiinit. C-vitamiinin saaminen on kuitenkin tärkeintä, koska se korjaa ihoa ja tuottaa kollageenia. Ihon kannalta olisikin tärkeää syödä usein muun muassa appelsiinia, greippiä, kiiviä, mustikoita, papaijaa ja punaisia sekä keltaisia paprikoita. Rasvojen saamisen kannalta hyviä lähteitä ovat avokado, mantelit, pähkinät, kurpitsan- ja auringonkukansiemenet, lohi ja oliiviöljy.