HesaÄijä innoissaan: ”Mansehe tulee raitsikka!!!!”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

HesaÄijä tuli aluksi ihmisille tunnetuksi hauskoista videoistaan, joita hän julkaisi Facebookissa. Videoissa hän puhui hulvattomalla raumalaisella murteella ja matki taitavasti myös muita murteita. Erityistä hilpeyttä HesaÄijä aiheutti kuitenkin Helsingissä kuvatuilla videoilla, joissa hän ihmetteli keskustassa kulkevaa raitiovaunua eli HesÄijän sanoin raitsikkaa.

HesaÄijälle tärkeän raitsikan tuleminen Tampereelle ja siitä äänestäminen olivat miehelle arvatenkin aiheita, jotka olivat lähellä hänen sydäntään. HesaÄijällä olikin kotonaan kisastudio, jossa hän seurasi Tampereen kaupungin valtuuston kokousta ja raitiovaunusta äänestämistä kahden ystävän kera.

HesaÄijä kertoo videolla, että raitiovaunu onkin yksi pääkaupungin edellytys aina museoiden, ravintoloiden ja muun kulttuurillisen tarjonnan lisäksi. Raitivaunulla Tampere ei ilmeisesti tule viemään vielä Helsingin paikkaa Suomen pääkaupunkina, mutta HesaÄijä lupaa tulla kuitenkin paikalle kun Tampereen raitsikka avataan.