Someraivo repesi Toblerone-suklaasta – samalla rahalla nyt vähemmän!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsinlaivan tuliaisten klassikon, Tobleronen muotoa on muutettu Iso-Britanniassa. Paikalliset eivät ole asiasta mielissään, sillä uudistuksen myötä suklaakolmioiden väliset aukot ovat kasvaneet huomattavasti entisestään.

Uudistetussa Toblerone-patukassa vaikuttaisi olevan vähemmän suklaata kuin aikaisemmin. Ei siis ihme, että muutos on synnyttänyt someraivon suklaisten herkkujen ystävien keskuudessa.

Vihaisten kommenttien kohteeksi joutui muun muassa Tobleronen Facebook-sivu. Kohua koskevasta uutisesta tuli BBC-uutissivustolla jopa luetumpi kuin Yhdysvaltojen presidentinvaaleja käsittelevistä otsikoista.

Toblerone on kommentoinut muutoksia omalla Facebook-sivullaan. Tiedotteen mukaan vaihtoehtona olisi ollut joko muuttaa suklaan muotoa tai nostaa tuotteen hintaa. Tobleronea valmistava Mondelez-yhtiö on kiistänyt BBC:lle epäilykset, joiden mukaan muutos olisi johtunut Brexitistä.