Tutkimus: Muusikot sairastuvat muita helpommin masennukseen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joudumme usein lukemaan uutisia siitä, kuinka kuuluisat musiikkimaailman tähdet ovat sairastuneet masennukseen tai ajautuneet syöksykierteeseen. Brittiläinen Westminsterin yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan musiikkialalla työskentelevät ihmiset sairastuvat jopa kolme kertaa helpommin masennukseen kuin muilla aloilla toimivat henkilöt.

Pitchfork on julkaissut raportin, jonka mukaan muusikot ja musiikkialalla työskentelevät henkilöt kärsivät muita todennäköisemmin masennuksesta, paniikkihäiriöistä tai ahdistuksesta. Syynä ovat musiikkimaailmassa kilpaileminen, taloudellinen epävakaus ja epäsäännölliset työajat. Yksi pahoinvoinnin syy löytyy musiikkimaailmaan liittyvästä seksistisestä kulttuurista.

Kyselyyn osallistui yhteensä 2.211 musiikkiteollisuuden parissa työskentelevää henkilöä. Vastaajien joukossa oli enimmäkseen muusikoita, mutta myös managereja, julkaisijoita, äänittäjiä ja livekonserttien henkilökuntaa. Tutkimukseen osallistui myös Help Musicians UK -järjestö.