Video paljastaa: Näin Maapallon väkiluku on kasvanut!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyihminen kehittyi Afrikassa noin 200.000 vuotta sitten, ja sittemmin homo sapiens on asuttanut lähes jokaiseen Maapallon kolkan. Ihmisiä onkin maailmassa nykyään jo lähes seitsemän ja puoli miljardia kappaletta.

American Museum of Natural Historyn tuore Youtube-video paljastaa, kuinka ihmiskunta on levinnyt Maapallolla satojen tuhansien vuosien ajan. Ihmiskunta alkoi levittäytymään ympäri maailmaa noin 100.000 vuotta sitten. Vielä vuonna 1 jälkeen ajanlaskumme alun ihmisiä oli kuitenkin vain noin 170 miljoonaa kappaletta.

Videolla nähdään, kuinka valtakunnat ja suuret asutuskeskukset nousevat ja katoavat ympäri maailmaa. Miljardin ihmisen rajapyykki saavutettiin vasta 1800-luvulla teollisen vallankumouksen myötä. Videon mukaan Maapallolla on 2100-luvulla jo yli 11 miljardia asukasta, mikäli väestönkasvu jatkuu nykyisellä mallilla.