YouTubeen parempilaatuisia videoita – odotettu päivitys tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopalvelu Youtube on paljastanut blogissaan aloittaneensa HDR-videoiden tukemisen. Uudistuksen myötä katsojat pääsevät nauttimaan aikaisempaa parempilaatuisesta materiaalista, mikäli heillä on sen toiston mahdollistava näyttö tai televisio.

Youtube
Youtube

HDR-videoissa on tavanomaista parempi kontrasti, laajempi väriskaala, kirkkaammat valkoiset ja mustemmat mustat alueet. HDR-videoiden katseleminen vaatii High Dynamic Range -ominaisuutta tukevan television tai näytön. Ominaisuutta tukevat muun muassa vuoden 2016 Samsung SUHD -televisiomallit.

Youtube on koostanut soittolistan katsottavissa olevista HDR-videoista. Lähitulevaisuudessa Youtubessa tulee olemaan myös mahdollista etsiä pelkkiä HDR-videoita.