YouTubeen parempilaatuisia videoita – odotettu päivitys tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopalvelu Youtube on paljastanut blogissaan aloittaneensa HDR-videoiden tukemisen. Uudistuksen myötä katsojat pääsevät nauttimaan aikaisempaa parempilaatuisesta materiaalista, mikäli heillä on sen toiston mahdollistava näyttö tai televisio.

Youtube
Youtube

HDR-videoissa on tavanomaista parempi kontrasti, laajempi väriskaala, kirkkaammat valkoiset ja mustemmat mustat alueet. HDR-videoiden katseleminen vaatii High Dynamic Range -ominaisuutta tukevan television tai näytön. Ominaisuutta tukevat muun muassa vuoden 2016 Samsung SUHD -televisiomallit.

Youtube on koostanut soittolistan katsottavissa olevista HDR-videoista. Lähitulevaisuudessa Youtubessa tulee olemaan myös mahdollista etsiä pelkkiä HDR-videoita.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat