Uniasiantuntija: Tämä on paras asento nukkumiseen!

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pyörii sängyssä ennen nukahtamista kuin paikkaansa etsivät koirat. Nämä henkilöt yrittävät saada keholle mahdollisimman mukavan asennon. Toisilla on taas kyky häippästä höyhensaarille heti petiin asettumisen jälkeen. Nyt uniasiantuntija Michael Breus paljastaa, missä asennossa ihminen nukkuu parhaiten.

Kaikilla on lempiasento nukkumiseen. Toiset haluavat panna peiton jalkojen väliin, jotkut suosivat sikiöasentoa ja osa makaa leveässä x-asennossa mahallaan. Paras asento on kuitenkin nukkua selällään siten, että ihmiskehon paino jakaantuu tasaisesti selkää ja sänkyä vasten.

Selällään nukkuminen parantaa ryhtiä. Tohtori Breusin mukaan muissa asennoissa saattaa kohdistua liikaa painetta niskaan tai selkärankaan. Kovaäänisesti kuorsaavien tai uniapneasta kärsivien kannattaa kuitenkin nukkua kyljellään.