Äiti myi joulupöydän ylijäämäruokaa – saattaa joutua vuosiksi vankilaan

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen kuuden lapsen työtön äiti, Mariza Ruelas, liittyi monen muun Pohjois-Kaliforniassa asuvan tavoin kotipaikkakuntansa Facebook-ryhmään, jossa jaetaan kokkausvinkkejä, reseptejä ja tehdään ruoka-annoksilla vaihtokauppaa. Kerran hän myi ryhmässä joulupöydästä yli jäänyttä cevicheä 12 dollarilla.

Valitettavasti ostajaehdokkaaksi ilmottautui mies, joka osoittautui myöhemmin valtion virkamieheksi. Ruelas sai kirjeen, jossa naista syytettiin laittomasta yritystoiminnasta. Myös muut ryhmässä ruokaansa myyneet olivat saaneet samankaltaisen kirjeen. Naisille ehdotettiin sopimusta, jossa he maksaisivat sakkoa 250 dollaria ja tekisivät 40 tuntia yhdyskuntapalvelusta, Los Angeles Times uutisoi.

Ruelasin sopimus oli erilainen. Naiselle ehdotettiin kolmen vuoden ehdonalaista vankeutta ja 80 tuntia yhdyskuntapalvelua, koska hän oli kertonut tapauksesta julkisesti Facebookissa, eikä suostunut poistamaan päivitystä. Lisäksi oikeudessa on noussut esille uusia syytekohtia, joiden takia Ruelas saattaa joutua jopa kahdeksi vuodeksi vankilaan muun muassa yhteisön terveyden vaarantamisesta ja laittomasta ravintolabisneksestä.