Tämä televisio näyttää retrolta – sisällä moderni taulutelevisio

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet nauttivat vanhan elektroniikan retroestetiikasta, mutta esimerkiksi 60-luvun kuvaputkitelevisioita on lähes mahdotonta saada toimimaan digiaikana. Nyt japanilainen Dosisha-yhtiö on lanseerannut päällisin puolin ehtaa vintagea edustavan modernin laajakuvatelevision.

Doshishan retrotelevisiota voisi nopeasti luulla aidoksi 60- tai 70-luvun kuvaputkitelevisioksi. Tosiasiassa kyseessä on kuitenkin LCD-taulutelevisio, joka on vain varustettu puisella kotelolla ja vanhanaikaisilla kanavanapeilla.

Toisin kuin vanhan ajan kuvaputkitelevisiot, LCD-televisiot mahtuvat tietenkin pieneen tilaan. Doshishan laitteen takaosan ylimääräistä tilaa voi käyttää esimerkiksi pelien tai Blu Ray -elokuvien säilytykseen.

Televisiosta löytyy RocketNews24-sivuston mukaan nykyaikaiset HDMI-, A/V-, USB- ja Ethernet-liitännät. Se on siis omiaan toimimaan televisiona esimekiksi Nintendo Classic Mini -retrokonsolille. Toistaiseksi on epäselvää, aikooko Doshisha tuoda marraskuussa ilmestyvää vintage-television myyntiin myös länsimaissa.

Narinari
Narinari
Narinari
Narinari