Tämä televisio näyttää retrolta – sisällä moderni taulutelevisio

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet nauttivat vanhan elektroniikan retroestetiikasta, mutta esimerkiksi 60-luvun kuvaputkitelevisioita on lähes mahdotonta saada toimimaan digiaikana. Nyt japanilainen Dosisha-yhtiö on lanseerannut päällisin puolin ehtaa vintagea edustavan modernin laajakuvatelevision.

Doshishan retrotelevisiota voisi nopeasti luulla aidoksi 60- tai 70-luvun kuvaputkitelevisioksi. Tosiasiassa kyseessä on kuitenkin LCD-taulutelevisio, joka on vain varustettu puisella kotelolla ja vanhanaikaisilla kanavanapeilla.

Toisin kuin vanhan ajan kuvaputkitelevisiot, LCD-televisiot mahtuvat tietenkin pieneen tilaan. Doshishan laitteen takaosan ylimääräistä tilaa voi käyttää esimerkiksi pelien tai Blu Ray -elokuvien säilytykseen.

Televisiosta löytyy RocketNews24-sivuston mukaan nykyaikaiset HDMI-, A/V-, USB- ja Ethernet-liitännät. Se on siis omiaan toimimaan televisiona esimekiksi Nintendo Classic Mini -retrokonsolille. Toistaiseksi on epäselvää, aikooko Doshisha tuoda marraskuussa ilmestyvää vintage-television myyntiin myös länsimaissa.

Narinari
Narinari
Narinari
Narinari

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat