Hyperloop Dubain ja Abu Dhabin välille – 120 kilometriä 12 minuutissa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tesla-autojen isänä tunnetun Elon Muskin mahtipontisena suunnitelmana on rakentaa mantereiden ja kaupunkien välille yli 1.200 kilometrin tuntivauhtia kulkevia Hyperloop-junia. Aurinkoenergialla toimivaa superjunaa on kaavailtu myös Helsingin ja Tukholman välille.

Hyperloopia suunnitellaan nyt arabimaihin, ja ensimmäinen junakapseli tullaan rakentamaan Dubain ja Abu Dhabin välille. Autolla 120 kilometrin matkaan menee normaalisti 1,5 tuntia, mutta Hyperloopilla sen voisi taittaa 12 minuutissa. Nopea, ekoystävällinen ja tehokas Hyperloop-juna rakennetaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin todennäköisesti jo seuraavan viiden vuoden aikana.

Kerroimme aiemmin, että Hyperloop Onen rakentaminen Helsingin ja Tukholman välille maksaisi huikeat 19 miljardia euroa. Rakennustyöt kestäisivät 12 vuotta. Hyperloopin julkaiseman karttakuvan perusteella reitti kulkisi Helsingistä Salon ja Turun kautta Ahvenanmaalle, josta siirryttäisiin Norrtäljeen ja sieltä Tukholmaan. Matka-ajaksi arvioidaan 28 minuuttia. Vertailukohdaksi on laskettu, että lento Helsingistä Tukholmaan kestää siirtymineen ja odotuksineen yhteensä noin 3,5 tuntia.