Pettäjäsivusto selvitti: Näissä ammateissa eniten uskottomuutta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joillakin ihmisillä on niin sanottu pettäjägeeni, eivätkä he aina pysty kontrolloimaan omaa käyttäytymistään. Tällaiset henkilöt ottavat elämässään muita herkemmin riskejä tai käyttäytyvät muuten tuhoisasti itseään tai muita ihmisiä kohtaan. Nyt on selvitetty ammatit, joissa työskentelevät ajautuvat herkemmin syrjähyppyihin – olipa heillä pettäjägeeniä tai ei.

Pettäjäsivusto Victoria Milan on toteuttanut kyselyn 5.658 käyttäjälleen, ja tulosten mukaan eniten pettävät finanssialalla työskentelevät henkilöt. Toiseksi eniten salaisiin suhteisiin ajautuvat ilmailualalla työskentelevät lentäjät, lentoemot ja perämiehet. Kolmanneksi eniten syrjähyppyjä tehtailevat terveydenhoitohenkilökuntaan kuuluvat lääkärit ja hoitajat. Seuraavassa koko lista:

1. Finanssiala (välittäjät, pankkiirit, analyytikot)

2. Ilmailuala (lentäjät, lentoemännät, lentoperämiehet)

3. Terveydenhoito (lääkärit, sairaanhoitajat)

4. Yritysmaailma (johtajat, sihteerit)

5. Ammattiurheilu (urheilijat, valmentajat, edustajat)

6. Taideala (muusikot, mallit, näyttelijät, valokuvaajat)

7. Ravintola-ala (DJ:t, tanssijat, tarjoilijat)

8. Lakiala (juristit, sihteerit, syyttäjät, tuomarit)

9. Viestintä (toimittajat, PR, tiedottajat)

10. Muut alat