PL: Amerikkalainen F1-kuljettaja taisteli Suomen Talvisodassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi jo vuonna 2004, että maailmankuulu näyttelijä Christopher Lee taisteli Suomen Talvisodassa vapaaehtoisena. Hän ei suinkaan ollut ainoa tunnettu ulkomaalainen, joka saapui Suomeen sotimaan. Heidän joukossaan oli nimittäin myös menestynyt formulatähti Harry Schell.

Päivän Lehti uutisoi, että Monte Carlossa asunut amerikkalainen Harry Schell saapui Suomeen 18-vuotiaana Pariisista tammikuussa 1940. Hänet sijoitettiin Parolaan Täydennyslentolaivue 29:n konekivääriampujaksi.

Formulatähti ehti kuitenkin viettää Suomessa vain viikon, kunnes hänet jo passitettiin takaisin Pariisiin. Maseratin ja Ferrarin F1-kuljettaja menehtyi Silverstonessa vuonna 1960.

Lue koko artikkeli Päivän Lehdestä. Teksti perustuu Kari Kallosen tietokirjaan Tähtilippu talvisodassa – Amerikan Suomalaisen Legioonan tuntematon tarina (Revontuli 2016).