Rantaväylän tunneli avataan Tampereella – tältä Näsijärven ranta näyttää tulevaisuudessa!

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella avataan ensi yönä Suomen pisin maantietunneli, kun 2,3 kilometriä pitkä Rantaväylän tunneli on viimein valmistunut. Tunnelin avaaminen on vain yksi osa huomattavasti suurempaa kokonaisuutta, johon liittyy Tampereen kaupunkikuvan merkittävä muuttuminen Näsijärven puolella.

Rantaväylän tunnelille oli sitä päätettäessä neljä eri vaihtoehtoa, joista tamperelainen Flycam Oy julkaisi näyttävät 360-tekniikalla toteutetut havainnekuvat Visio Tampere -verkkosivuilla. Niistä nähdään myös millaiseksi Tampereen pohjoispuoli muodostuu, kun kaikki Rantaväylän tunneliin liittyvät projektit saadaan valmiiksi.

Nähdäksesi miltä tulevaisuuden Tampere näyttää valitse sivun yläosan valikosta ”Pitkä tunneli”. Sen jälkeen voit vaihtaa sijaintia keskimmäisestä valikosta tai lentää paikasta toiseen klikkaamalla helikopterin ikoneita kaupungin yllä.

Rantaväylän pitkän tunnelin on määrä parantaa huomattavasti Tampereen keskusta-alueen liikenteen sujuvuutta ja tuoda Näsijärven rannalle kokonaan uuden asuinalueen kanaaleineen. Toisena ääripäänä oli aiemmin niin sanottu Bulevardi-vaihtoehto, joka olisi toteutuessaan lamaannuttanut alueen liikenteen 40 kilometrin nopeusrajoitukse. Muina vaihtoehtoina olivat lyhyt tunneli ja niin sanottu pintavaihtoehto, jotka molemmat muuttavat järvenrannan pitkälti asvalttipäällysteiseksi.