Viimeinkin! Hymiöille perustettiin oma museo

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hymiöt tulivat tekstiviesteihin 1990-luvulla osoittamaan kirjoittajan tunteita ja tunnelmia erilaisin erikoismerkein. Varsinainen keltainen Smiley Face on kuitenkin vuosikymmeniä tätä vanhempi, ja se tuli tunnetuksi jo 1960-luvulla. 1980-luvulla hymiö tunnettiin erityisesti acid house -musiikin tunnusmerkkinä.

Yhdysvalloissa sijaitsee ilmeisesti maailman ainoa hymiömuseo. Smile Face Museumin kokoelmaa ryhdyttiin kokoamaan vuonna 1992, kun marylandilainen Mark Sachs ihastui hymiöihin ja alkoi kerätä niitä.

Ensin mies esitteli kokoelmaansa kotinsa kellarissa kahden vuoden ajan, kunnes siitä tuli niin suosittu, että hän päätti ryhtyä kiertämään sen kanssa maata. Nykyisin Sachsin kokoelmassa on yli 5.000 hymiöesinettä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash