Oikeanlainen taustamusiikki parantaa työtehoa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvä musiikki auttaa juoksulenkeillä juoksemaan pidempiä matkoja ja lujemmalla vauhdilla, ja musiikki tiedetysti myös motivoi treenaajia jatkamaan vielä senkin jälkeen kun voimat alkavat hiipumaan. Uuden tutkimuksen mukaan hyväntuulinen musiikki parantaa ihmisten suoritusta ja yhteistyökykyä myös toimistossa.

Men’s Health -sivusto kertoo Cornellin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että hyväntuulinen musiikki nosti työpaikalla tiimien suoritusta merkittävästi paremmaksi. Rytmikästä ja hyväntuulista musiikkia kuunnelleet tiimit paransivat suoritustaan noin 33 prosenttia verrattaessa ilman musiikkia tai surullisen musiikin tahdissa töitä tehneisiin työntekijöihin.

Tutkimusta johtanut Kevin Kniffin kertoo tuloksen johtuneen siitä, että hyväntuulinen ja rytmikäs musiikki nostaa ihmisten mielialaa, mikä puolestaan saa ihmiset tekemään enemmän yhteistyötä keskenään. Mikäli työpaikalla omasta tiimistään haluaa saada parhaan mahdollisen tuloksen irti, tulisi taustamusiikkina käyttää mahdollisimman iloista ja mukaansatempaavaa musiikkia.