Supernopea suihkukone koelennoille – Lontoosta New Yorkiin 3,5 tunnissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoosta New Yorkiin lentäminen kestää nykyisillä matkustajakoneilla yleensä noin 5-7 tuntia. Lähitulevaisuudessa sama matka saattaa kuitenkin taittua Boom-lentokoneen ansiosta kolmessa ja puolessa tunnissa.

Liikemies Sir Richard Branson ilmoitti tiistaina hänen Virgin Galactic -yhtiönsä ryhtyvän yhteistyöhön yhdysvaltalaisen Boom-yrityksen kanssa. Tavoitteena on valmistaa uuden sukupolven yliäänilentokoneita.

Boom-lentokoneet valmistetaan kevyistä hiilikuitukomposiiteista. 2 335 kilometrin tuntivauhtiin kykenevästä koneesta luvataan 10 prosenttia Concordin yliäänikoneita nopeampaa. The Guardian -lehden mukaan testilennot alkavat pian, ja kaupalliset lennot olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2023.

– On kulunut 60 vuotta suihkumoottorien aikakauden alkamisesta, mutta lennämme yhä 1960-luvun nopeuksilla. Concorden kehittelijöiden käytössä ei ollut edullista yliääniteknologiaa. Meillä on, Boom-yhtiön toimitusjohtaja Blake Scholl kertoo.

Aivan halpoja Boomin lentoliput eivät tule olemaan ainakaan alkuun, sillä Lontoosta New Yorkiin lentämisen arvioidaan kustantavan noin 4.660 euroa. Boomissa tulee olemaan noin 45-50 paikkaa, mikä on vähemmän kuin Concordessa.

Boom
Boom
Boom
Boom