Supernopea suihkukone koelennoille – Lontoosta New Yorkiin 3,5 tunnissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoosta New Yorkiin lentäminen kestää nykyisillä matkustajakoneilla yleensä noin 5-7 tuntia. Lähitulevaisuudessa sama matka saattaa kuitenkin taittua Boom-lentokoneen ansiosta kolmessa ja puolessa tunnissa.

Liikemies Sir Richard Branson ilmoitti tiistaina hänen Virgin Galactic -yhtiönsä ryhtyvän yhteistyöhön yhdysvaltalaisen Boom-yrityksen kanssa. Tavoitteena on valmistaa uuden sukupolven yliäänilentokoneita.

Boom-lentokoneet valmistetaan kevyistä hiilikuitukomposiiteista. 2 335 kilometrin tuntivauhtiin kykenevästä koneesta luvataan 10 prosenttia Concordin yliäänikoneita nopeampaa. The Guardian -lehden mukaan testilennot alkavat pian, ja kaupalliset lennot olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2023.

– On kulunut 60 vuotta suihkumoottorien aikakauden alkamisesta, mutta lennämme yhä 1960-luvun nopeuksilla. Concorden kehittelijöiden käytössä ei ollut edullista yliääniteknologiaa. Meillä on, Boom-yhtiön toimitusjohtaja Blake Scholl kertoo.

Aivan halpoja Boomin lentoliput eivät tule olemaan ainakaan alkuun, sillä Lontoosta New Yorkiin lentämisen arvioidaan kustantavan noin 4.660 euroa. Boomissa tulee olemaan noin 45-50 paikkaa, mikä on vähemmän kuin Concordessa.

Boom
Boom
Boom
Boom

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat