Tulevaisuuden lentokentällä ei jonoteta – uusi laite muuttaa turvatarkastuksen

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisen matkustajan täytyy nykyään kulkea lentokenttien turvatarkastuksen läpi. Päälysvaatteiden riisuminen ja käsimatkatavaroiden purkaminen ovat tulevaisuudessa turhaa, sillä matkustajat kulkevat molekyyliskannereiden läpi.

Ihmiset tunnistetaan tulevaisuudessa biometrisesti. Lentoliput, passit ja henkilöllisyystiedot voi tallentaa erilliselle poletille. Lentokentillä työskentelee tulevaisuudessa virtuaalisia assistentteja, joiden ansiosta turvatarkastukset sujuvat jouhevammin ja matkatavaroita häviää vähemmän. Lentokenttien toiminta automatisoituu ja nopeutuu vuoteen 2040 mennessä, Future Travel Experience uutisoi.

Poleteista tulee henkilökohtaisia biometrisen tunnistautumisen avulla. Informaatiota varten voidaan esimerkiksi skannata henkilön verkkokalvot. Turvatarkastuksissa käytettävät molekyyliskannerit tunnistavat matkustajilla olevat kielletyt aineet tai esineet. Lentokentille tulee myös kosketusnäyttöjä, joiden avulla voi suorittaa ostoksia tai pyytää apua.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat