Tutkija: Syö jäätelöä aamiaiseksi – se tekee viisaammaksi!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanilainen tutkija Yoshihiko Koga on tehnyt tutkimuksen, jonka tulos saa monet ravintoneuvojat takuulla pudistelemaan päätään. Kogan tutkimuksen mukaan aamiaiseksi syöty jäätelö herättää aivot parhaiten ja tekee ihmisistä viisaamman.

Tokiossa sijaitsevan Kyorin-yliopiston tutkija Koga oli tutkinut testiryhmän avulla mikä on paras tapa herättää aamulla aivot ja saada ne toimimaan tehokkaasti mahdollisimman nopeasti. Koga sai selville, että heti aamulla tyhjään vatsaan syöty jäätelö herätti aivotoiminnan ja mielen parhaiten.

Testiryhmän tuli syödä jäätelöä heti herättyään, minkä jälkeen he tekivät erilaisia ajatustyötä vaativia tehtäviä. Koe tehtiin myös ryhmillä, jotka eivät syöneet tai juoneet mitään ja ryhmällä, jotka joivat ensimmäisenä aamulla vain kylmää vettä. Kokeiden perusteella Koga sai The Telegraph -lehden mukaan selville, että kylmän ja sokerin yhdistelmä toimi parhaiten herättämään ihmisen aivot, minkä vuoksi jäätelö on täydellinen aamupala.