Maailman kolmanneksi suurin puu on 3 200 vuotias

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sequoian kansallispuistossa, Kaliforniassa, kasvaa yksi maailman vanhimmista ja suurimmista puista. Kyseessä on spektaakkelimainen mammuttipetäjä, jota kutsutaan nimellä President.

National Geographic on kuvannut mammuttipetäjästä videon, jolla nähdään koko puun massiivinen suuruus. Puun tarkasteleminen on tutkijoille haasteellista, sillä he joutuvat kiipeämään kymmeniin metreihin puun runkoa pitkin. Presidentillä on pituutta 75 metriä ja sen paksuin kohta on ympärysmitaltaan 8,2 metriä. Puu on 3.200-vuotias.

Näin suuria puita pääsee harvoin valokuvaamaan siten, että puu näkyisi yhdessä ja ainoassa kuvassa. Valokuvaaja Michael Nichols onnistui kuitenkin kuvaamaan puun osissa siten, että lopputuloksena syntyi näyttävä otos National Geographic -lehden kanteen. Sequoian kansallispuisto sijaitsee noin 3,5 tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat