Älä klikkaa tätä videolinkkiä! Jumittaa älypuhelimesi nopeasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaviestipaveluissa levinneen videon on huomattu olevan vahingollinen iPhone-puhelimille. Kyseessä on muutaman sekunnin pituinen .mp4-tiedosto, jossa henkilö seisoo sängyn vierellä Honey-teksin näkyessä ruudulla.

Video on peräisin Weibon videoiden jakamiseen tarkoitetusta Miaopai-sovelluksesta. Videon katsomisen jälkeen iPhone näyttää toimivan hetken aikaa normaalisti. Pian laite alkaa kuitenkin toimia jatkuvasti hitaammin, kunnes se lopulta hyytyy täysin.

Laitteen saa toimimaan uudelleen vain pakottamalla sen käynnistymään uudelleen. Tämä tapahtuu iPhone 7 -laitteilla pitämällä virtanappia ja äänenvoimakkuus alas -nappeja yhtä aikaa pohjassa, ja aikaisemmilla iPhone-malleilla pitämällä virtanappia ja kotipainiketta samanaikaisesti pohjassa noin kymmenen sekunnin ajan.

Tässä vaiheessa ei ole selvillä, miksi video johtaa Apple-laitteiden hyytymiseen. Cult of Mac -sivuston mukaan Apple ei ole tostaiseksi kommentoinut ongelmaa. Youtube-käyttäjä EverythingApplePro on sen sijaan jakanut verkossa videon, jossa hän kertoo lisää ongelman aiheuttavasta videosta.