Papumainos kiellettiin Iso-Britanniassa – tölkki liian vaarallinen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elintarvikeyhtiö Heinz julkaisi taannoin melko viattoman oloisen mainoksen, jossa ihmiset rummuttavat papupurkkeja musiikin tahdissa. Videossa opastettiin, kuinka kuka tahansa voi tehdä tyhjästä Heinz-tölkistä rytmisoittimen.

Nyt mainoksen esittäminen on kielletty Iso-Britanniassa. Syynä on yhdeksän ihmisen tekemä valitus, jonka mukaan mainos kannustaa vaaralliseen käytökseen. The Advertising Standards Authority -järjestön mukaan on mahdollista, että esimerkiksi lapset saattavat saada haavoja avonaisesta tölkistä.

Huffington Post -lehden mukaan Kraft Heinz Co -yhtiö ei itse usko mainoksen olevan vaarallinen. Videolla ihmisiä nimittäin kehotetaan teippaamaan purkin avonainen pohja haavojen välttämiseksi. Yhtiön mukaan mainoskampanja on kuitenkin jo ohi, eikä mainosta tulla enää esittämään televisiossa.

Uusimmat