Papumainos kiellettiin Iso-Britanniassa – tölkki liian vaarallinen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elintarvikeyhtiö Heinz julkaisi taannoin melko viattoman oloisen mainoksen, jossa ihmiset rummuttavat papupurkkeja musiikin tahdissa. Videossa opastettiin, kuinka kuka tahansa voi tehdä tyhjästä Heinz-tölkistä rytmisoittimen.

Nyt mainoksen esittäminen on kielletty Iso-Britanniassa. Syynä on yhdeksän ihmisen tekemä valitus, jonka mukaan mainos kannustaa vaaralliseen käytökseen. The Advertising Standards Authority -järjestön mukaan on mahdollista, että esimerkiksi lapset saattavat saada haavoja avonaisesta tölkistä.

Huffington Post -lehden mukaan Kraft Heinz Co -yhtiö ei itse usko mainoksen olevan vaarallinen. Videolla ihmisiä nimittäin kehotetaan teippaamaan purkin avonainen pohja haavojen välttämiseksi. Yhtiön mukaan mainoskampanja on kuitenkin jo ohi, eikä mainosta tulla enää esittämään televisiossa.