Google Earthiin uusi ominaisuus – paljastaa kuinka maailma on muuttunut

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Earth -palvelun avulla voi hakea uutta perspektiiviä maailmaan tarkkailemalla sitä yläpuolelta käsin. Nyt perspektiiviään voi laajentaa entisestään seuraamalla, kuinka paljon maailma on muuttunut 30 vuoden aikana.

Google Earthin uudistetun Timelapse-ominaisuuden myötä käyttäjät voivat katsella karttoja aikaväliltä 1984-2016. Ihmiset ovat sekä tieten tahtoen että vahingossa muokanneet ympäristöä monilla tavoilla 30 vuoden aikana, ja tämä näkyy sateliittikuvissa varsin selkeästi.

Maapallon muuttumista voi ihmetellä sekä itsenäisesti Google Earthin Timelapse-sivulla, että videoiden muodossa. Google on nimittäin luonut Youtubeen yhteensä 40 tunnin soittolistan eri alueiden karttoja kuvaavista timelapse-videoista.